PASTIFICIO CHELUCCI SRL

PASTIFICIO CHELUCCI SRL

Company data

General information

Company Name: Pastificio Chelucci srl

Commercial Name: PASTIFICIO CHELUCCI SRL

Vat number: 01295700478

Contacts

http://www.pastificiochelucci.it

info@pastificiochelucci.it


Head office

VIA VALENTE, 7, 51100 PISTOIA(PISTOIA)
Ph. 057342011
Ph. 057342011

First Person

Giuseppe Chelucci

Owner / Administrator

info@pastificiochelucci.it

Second Person

Marzia Mariottini

Employee

info@pastificiochelucci.it

Company description

La pasta Chelucci è un prodotto di alta qualità, lavorato in modo totalmente artigianale, a partire dalla scelta delle materie prime prodotte in toscana rispettando l'ambiente e la salute dei consumatori. Tutta la nostra produzione viene essiccata lentamente a bassa temperatura per periodi più o meno lunghi a seconda dei formati. Questo tipo di lavorazione unitamente all' uso di trafile in bronzo da alla pasta la giusta ruvidezza e mantiene inalterate le caratteristiche organolettiche ed il sapore naturale della pasta artigianale." 
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Chelucci pasta is a high-quality product, crafted entirely by hand, starting from the selection of raw materials produced in Tuscany, while respecting the environment and consumer health. Our entire production is slowly air-dried at low temperatures for varying periods depending on the pasta shapes. This processing method, combined with the use of bronze dies, gives the pasta the right texture and preserves the organoleptic characteristics and natural flavor of artisanal pasta. 

 

Company Details

Turnover 2022

250.000 - 500.000

% export 2022

<25%

Workforce

4

Main Export Areas

 

Certification

 

Other certifications

PASTIFICIO ARTIGIANALE DI RIFERIMENTO DI CONSORZI EGRARI E COLDIRETTI PER LA FILIERA TOSCAN

Characteristics

Products produced

 

Price range

Main factors of competitiveness of the company

Does your company produce for private labels?

Products

Pici Star/Pici Stella

Pici stella di grano duro 100% toscano; essiccati a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Pici Stella, il picio che cuoce in 10 minuti perchè sagomato a forma di stella Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Quasimodi

Quasimodi di grano duro 100% toscano; essiccati a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Le Bugie/ Lies

Le bugie di grano duro 100% toscano; essiccate a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
San Giovanni

San Giovanni, il formato di pasta ispirato alle losanghe della chiesa San Giovanni Fuorcivitas di Pistoia. The San Giovanni pasta takes up an architectural detail of the Basilica of San Giovanni in Pistoia The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Spaghetti

Spaghetti di grano duro 100% toscano; essiccati a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Riccioli

Riccioli di grano duro 100% toscano; essiccati a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Strigoli

Strigoli di grano duro 100% toscano; essiccati a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Penne lisce

Penne lisce di grano duro 100% toscano; essiccate a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Penne rigate

Penne rigate di grano duro 100% toscano; essiccate a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
Linguine

Linguine di grano duro 100% toscano; essiccate a bassa temperatura, per conservare appieno tutte le proprietà nutrizionali del frumento. La pasta è trafilata al bronzo per conferirle una consistenza ruvida e porosa che ne migliora la qualità. Ingredienti semola di grano duro, acqua Informazioni nutrizionali per 100g valore energetico: 343kcal/1455kj grassi: 0,4g carboidrati: 71g zuccheri: 3,3g proteine: 12,2g sale:0g The dough is kneaded according an old and traditional method. The bronzw drawning gives the pasta the perfect roughness, maintains the organoleptic characteristics of the semolina and the natural flavor of the artisan pasta. the drying takes place at low temperatures (30-35 degrees) on frames placed in wooden cells and employs three days.

PAT (Traditional Tuscan Food Product)
 
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